Creativiteit als bouwsteen van de persoonlijke ontwikkeling.

StArt2Wonder is een jong team van starters met visie. Kunst en Coaching zijn de twee passies die ons samen brengen. Wij delen het geloof dat creativiteit en het artistieke een fundamenteel deel uitmaken van de menselijke ervaring. Elk individu heeft in zich de kiemen van een creativiteit die hem of haar uniek maken, een eigen artistieke stem die staat te wachten om de wereld toe te spreken en te inspireren.

Wij zien het als onze missie om de verborgen kunstenaar, de Homo Creativo die in ons allen schuilt, tot uiting te brengen.

Elke vorm van creativiteit heeft natuurlijk een aandeel aan technische kennis. Techniek is echter niet alles. We groeien als kunstenaar door het stimuleren van onze experimentele geest en de ontwikkeling van ons artistiek inzicht. Al onze educatieve projecten vertrekken vanuit speels experimenteren, ontdekking en verwondering.

Autonomie en vrijheid voor de kunstenaar.

De werking van onze vzw is gestoeld op een verlangen naar autonomie als kunstenaar. De kunstenaar krijgt maar de kans om een eigen stem te ontwikkelen wanneer deze de vrijheid heeft om vanuit zichzelf te creƫren. Deze authenticiteit komt in het gedrang wanneer we enkel in opdracht van andere projecten kunnen werken.

De Belgische kunstensector is voorlopig nog gebaseerd op een dynamiek tussen opdrachtgever zoals overheid en externe verenigingen en de uitvoerende kunstenaar. Zo krijgen startende kunstenaars niet de kans om hun stempel te drukken op de projecten waar ze aan meewerken.

StArt2Wonder wilt een alternatief geven voor de beperkte mogelijkheden voor starters door de autonomie van de kunstenaar als basis van elk project te zien. stArt2Wonder neemt de rol van opdrachtgever op zich terwijl de kunstenaar toch de volledige verantwoordelijkheid en artistieke vrijheid over het project verkrijgt.

Starterscoaching

Zelfstandigheid verwerven en het beheren van een eigen project zijn echter niet vanzelfsprekend. Daarom begeleidt stArt2Wonder kunstenaars die voor de eerste keer hun eigen projecten willen realiseren.

Binnenkort komt de startersgids online met een gratis stappenplan dat de kunstenaar-ondernemer een overzicht geeft van alle obstakels die ze zullen tegenkomen tijdens het startersproces.